کف در اثر ورود هوا به مایع با استفاده از روشهای مکانیکی مانند مخلوط کردن، همزدن، چرخش مایع و حباب زایی یا توسط عوامل فیزیکی مانند تغییر ناگهانی فشار و تغییر در ماهیت انحلال پذیری گاز یا توسط روشهایی شیمیایی مانند تولید گاز حین فرآیند شیمیایی و یا روشهای بیوشیمی مانند حضور میکروارگانیسمها و تولید گاز توسط آنها، شکل میگیرد. حضور کف در فرآیندهای مختلف میتواند سبب بروز مشکلاتی از قبیل کاهش راندمان انتقال مواد،کاهش ظرفیت تولید و کیفیت محصول و افزایش زمان و هزینههای فرآیند شود.
برای کنترل، جلوگیری و از بین بردن کف ایجاد شده در صنایع مختلف در اثر فرآیندهای همزدن و تخمیر از ترکیباتی با عنوان آنتیفوم استفاده میشود. در دستهبندی آنتیفومها، ترکیبات حاوی سیلیکون (امولسیون، کنسانتره و پودر) به علت خواص ویژه، از اهمیت بالایی نسبت به آنتیفومهای الکلی، روغنهای پایه گیاهی، اسیدهای چرب اشباع و پلیمرهای وینیل و آکریلیک برخوردار هستند. آنتیفومهای سیلیکونی تاثیر منفی روی کیفیت محصول نداشته و با اجزا محصول واکنش نمیدهند. به دلیل کشش سطحی پایین، ترکیبات بر پایه سیلیکون بهترین گزینه برای کف زدایی در سیستم در نظر گرفته میشوند. همچنین میزان استفاده از آنتیفومهای سیلیکونی برای دستیابی به نتیجه رضایتبخش در مقایسه با آنتیفومهای دیگر کمتر بود و از جهت میزان مصرف، آنتیفومهای سیلیکونی مقرون به صرفه هستند. استفاده از امولسیون آنتیفوم (در مقایسه با کنسانتره و پودر) به دلیل سهولت بالا، پخش مناسبتر و پایداری طولانیتر مورد توجه است.برای کنترل، جلوگیری و از بین بردن کف ایجاد شده در صنایع مختلف در اثر فرآیندهای همزدن و تخمیر از ترکیباتی با عنوان آنتیفوم استفاده میشود. در دستهبندی آنتیفومها، ترکیبات حاوی سیلیکون (امولسیون، کنسانتره و پودر) به علت خواص ویژه، از اهمیت بالایی نسبت به آنتیفومهای الکلی، روغنهای پایه گیاهی، اسیدهای چرب اشباع و پلیمرهای وینیل و آکریلیک برخوردار هستند. آنتیفومهای سیلیکونی تاثیر منفی روی کیفیت محصول نداشته و با اجزا محصول واکنش نمیدهند. به دلیل کشش سطحی پایین، ترکیبات بر پایه سیلیکون بهترین گزینه برای کف زدایی در سیستم در نظر گرفته میشوند. همچنین میزان استفاده از آنتیفومهای سیلیکونی برای دستیابی به نتیجه رضایتبخش در مقایسه با آنتیفومهای دیگر کمتر بود و از جهت میزان مصرف، آنتیفومهای سیلیکونی مقرون به صرفه هستند. استفاده از امولسیون آنتیفوم (در مقایسه با کنسانتره و پودر) به دلیل سهولت بالا، پخش مناسبتر و پایداری طولانیتر مورد توجه است.
آنتیفومهای سیلیکونی به علت سازگاری بالا و امکان تغییر فرمولاسیون برای بهینه سازی عملکرد، کاربردهای بسیاری در زمینههای عمومی و تخصصی از جمله کشاورزی و تهیه سموم، مواد غذایی، رنگ، پوششهای پایه آبی و دما بالا، صنایع چرم، تهیه جوهر، نفت و گاز، بازیافت پلاستیکها، پالپ و کاغذ، تصفیه آب، سیالات روغن کاری، فرآیندهای شیمیایی و تخمیر دارند.
گریدهای تهیه شده در این طرح از نظر ماهیتی به دو نوع یونی و غیر یونی تقسیمبندی شده که با میزانهای فعال 10 و 30 درصد به همراه دو گرید کامپاند و کنسانتره تهیه شدهاند.
Product
Nature
Active
Viscosity
Features
AE 39-10
Anionic
10 %
2000 cP
Quick foam knockdown
Easy dilution
Effective at high temperatures
Stability and durability
Effective at low concentration
NE 4-10
Nonionic
10 %
1200 cP
AE 11-30
Anionic
30 %
18000 cP
Fast foam knockdown
Effective over wide range of temperatures
Easy to dilute
Stable at high shear
NE 8-30
Nonionic
30 %
11000 cP
ND 100
Nonionic
100 %
8000 cP
Good persistence
Quick knockdown
Oil compatible
Easy emulsifiable
NE 90
Nonionic
Approx. 90%
10000 cP
Cost effective
Easy dilution in water
برگه مشخصات فنی محصولات تولیدی در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران